image

Kustgatans återbrukade fasadelement i betong sågas till
Juni 2022

På Ringön sågas gamla fasadelement till för att bli en ny sittö på Kustgatan 3. Det är det första objektet som går till produktion i vårt pilotprojekt med återbruk av tunga byggmaterial för Familjebostäder, med PEAB och CS-Riv, ÅVC Kikås och skulptör Roland Trock.

imageEn stor utmaning har varit att hitta rätt personer och organisationer som kan hantera begagnade tunga byggmaterial. Vi delar gärna med oss av erfarenheter och kontakter från projektet. Frågor skrivs till edvin.lindberg@casestudio.se

image

Vi anställer!
Oktober 2021

För att förstärka vårt team söker vi nu 1-2 Arkitekter med följande profil:
Vi söker dig med några års arbetserfarenhet och med stark gestaltningsförmåga. Du är bekväm med att arbeta i olika typer av projekt från rumsgestaltning i mindre skala till större arkitekturprojekt, och i alla skeden av en designprocess. Du har lätt att skapa goda relationer. Du gör det i nära samarbete med medarbetarna på kontoret, och du gör det tillsammans med våra kunder, med drivkraften att skapa unika projekt. Projekteringsvana i Revit är meriterande.
-
Du arbetar målmedvetet med att utveckla våra processer och vårt visuella uttryck till att effektivt kommunicera de arkitektoniska och rumsliga intentionerna genom alla faser. Du kommer att vara en viktig kugge för att utveckla företaget och delar vår vision om projekt som ska uppfylla drömmar, väcka nyfikenhet och erbjuda upplevelser.

imageUtomordentlig gestaltningsförmåga.
Några års yrkeserfarenhet som medverkande eller handläggande arkitekt.
Goda kunskaper i Autocad samt Revit.
Van och intresserad av att visualisera projekt med SketchUp, Rhino, Enscape, Photoshop mfl.
Erfarenhet från utformning av och projektering i större projekt.
Bekväm att arbeta i alla faser från tidiga till sena skeden.
Vana vid att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
-
Arbetstid och varaktighet: heltid och tillsvidareanställning. Urval sker löpande. Skicka CV och portfolio till application@casestudio.se
Max filstorlek 10MB.

Märk ansökan med ”Jobba med CaseStudio”. Har du frågor gällande tjänsten kan ni kontakta oss via mail enligt ovan.

image

Chalmers innovationsarena Tracks
Augusti 2021

Innovationsarenan som CaseStudio ritat för Chalmers närmar sig slutförandet. Tracks är Chalmers stora satsning för att komma åt komplexa problem som hamnar mellan de traditionella programmen. Studenterna ska möta specifika utmaningar i gränsöverskridande samarbete. Lokalerna är fyllda med en blandning av specifika lab-miljöer, flexibla hallar och hybrida virtuell-fysiska miljöer för att kunna möjliggör prototypskapande på högsta nivå. Vi följer bygget på plats och löser de sista problemen tillsammans med byggaren.

image

Ny utställning för Sjöfartsmuseet
September 2021

CaseStudio har valts ut att formge den permanenta utställningen för Sjöfartsmuseet akvariets nya underjordiska akvariehall. Vi är pepp och ser fram mot gott samarbete med museet!

image

Välkommen Anna
Maj 2021

Anna Risell är ny medarbetare på kontoret från och med maj. Anna är lika hemma i pennans värld som i Revit och bidrar med ännu ett nytt konstnärligt perspektiv på rumsskapande. Anna kommer senast från Kaka Arkitekter. Hon har arkitektexamen från Chalmers Tekniska Högskola och postmaster-utbildning från Kungliga Konsthögskolan.

image

Vi söker arkitekter!
Februari 2020

image

Handelshögskolan, Göteborgs universitet
November 2020

Systemhandling inlämnad för vårt uppdrag i samverkan med AIX Arkitekter för Göteborgs universitet och Handelshögskolan. Vi har under detta skede varit programarkitekter och inredningsarkitekter för nya kontors- och lärandemiljöer i det nya Hus F. I den rollen har vi arbetat med både kravställning och gestaltningen av de nya interiöra miljöerna. Vi ser fram emot projektets nästa fas.

image

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere
Augusti 2020

För Göteborg Film Festival har CaseStudio gjort ett par varianter på en enkel utebio-duk som ska möjliggöra för fler att ta del av deras evenemang "Open air" som förra året drog 12 000 besökare. Under rådande omständigheter behöver evenemanget hända "anywhere" - på många platser samtidigt så att alla kan titta i säkerhet. Klicka här för att komma till vår instagram profil och se mer.

Facebook eventet kan ni hitta här:
https://www.facebook.com/events/204873057435192

image

Nordic Architecture Fair
15 - 16 Oktober 2019

Kom förbi vår monter (B06:23) för prat om material och doften av nysågat trä samt lyssna på kontorets föreläsning "I befintligt av befintligt" av Edvin den 15 oktober kl 10:50-11:10.

Länk till Mässans program

image

Vi bygger vår monter!
Nordic Architecture Fair 2019

Under veckan har vi varit ute hos Space Productions och byggt vår monter till Nordic Architecture Fair som pågår på Svenska Mässan den 15-16 oktober. Materialet till montern kommer ifrån en testskiva ifrån Södras nystartade KL-fabrik på Värö utanför Varberg.

image

CaseStudio på Konferensen för Socialt Byggande
September 2019

Under konferensen för Socialt byggande och modernt självbyggeri deltog CaseStudio och Claes Johansson i seminariet med temat Modernt Tillsammansbyggande och presenterade ett bostadsprojekt under utveckling. Konferensen arrangerades av bland annat CBA (Centrum för Boendets Arkitektur) och Egnahemsfabriken. Seminariet kommer att publiceras på webben senare under hösten. Kontakta oss gärna för mer information om vårt projekt.

image

Rymdutställningen är öppen
September 2019

Rymdresan är vårt senaste utställningsprojekt för Universeum. Utställningen invigdes under Rymdveckan i Västsverige med anledning av 50-års jubileet av månlandningen och är en del av de permanenta utställningarna på Universeum.

Länk till GPs artikel om invigningen

image

Byggnationen av Boklustan är igång!
Januari 2019

image
image

Hemma Hos: CaseStudio 19 September
Göteborgs Stadstriennal 2018

CaseStudio har bjudit in Palle Dahlstedt till en platsspecifik interaktiv installation där besökaren kan utforska rum, rörelse och ljud. Det fysiska rummet och ett osynligt akustiskt rum påverkas av besökarens minsta rörelse och skapar en helt unik upplevelse. OtoKin är ett projekt som baseras på en översättning från dans och rörelse till ljud där en eller två besökare ensamma eller tillsammans utforskar rummet/ljudrummet genom kroppens rörelser. Välkommen den 19 september 18-21 till vårt kontor på Viktoriagatan 2A!

image

Välkommen Darri
Augusti 2018

Darri Baldursson är ny medarbetare på kontoret från och med augusti. Darri har en arkitekturexamen ifrån Chalmers Tekniska Högskola samt har studerat vid Islandic Academic of The Arts i Reykjavik. Bilden är ifrån hans examensarbete Track The Glacier.

image

Transformation pågår
Europahuset, Mölndal, 2018

CaseStudio ritar om Europahuset i Västra Eklanda tillsammans med White Arkitekter för Fastighets AB Balder. Kontorsbyggnaden på ca 35 000 kvm omvandlas till 224 lägenheter.

image

Osmos publicerat i Nordic Best Practices
Mars 2018

Vårt projekt Osmos för HSB Göteborg är omnämnt i Nordiska Rådets publikation Nordic Best Practices som ett av Sveriges bästa exempel på hållbart byggande för framtiden.

image

CaseStudio ritar nya lärandemiljöer för Chalmers bibliotek.
April 2018

CaseStudio har fått uppdrag att rita nya lärandemiljöer på Chalmers huvudbibliotek med start under våren.

image

Reptilariet öppnar på Universeum
Mars 2018

Från och med nu kan ni besöka Universeums nya ormutställning ritad av CaseStudio.

image

Handritade kulisser till Universeums reptilarium
Januari 2018

CaseStudio ritar om en den permanenta ormutställningen på universeum. Kulisserna till Universeums reptilarium tar form. Besökarna kommer vandra runt bland några av världens farligaste ormar omgivna av en handritad teckning av ormarnas hemmiljöer.

image

CaseStudio visar nya studiemiljöerna på Chalmers Arkitektur i en AVISIT
Mars 2018

Sveriges Arkitekter Västra götaland tillsammans med FORM-Pilot annordnar en AVISIT till den nya arkitekturskolan på Chalmers. CaseStudio presenterar arbetet med studiemiljöerna tillsammans med övriga inblandade arkitketer: Inobi Arkitekter, White Arkitekter och Tengbomgruppen Läs mer påSAVGs hemsida

image

Chalmers Arkitektur flyttar in i sina nya lokaler
September 2017

CaseStudio har ritat de nya studiemiljöerna på Chalmers Arkitektur. Vi är glada att se resultatet av en lång process där CaseStudio har arbetat först med Kub arkitekter och sedan med White och Tengbom.

image

CaseStudio vinner trähustävling tillsammans med HSB på Gibraltarvallen
April 2017

CaseStudio kommer fortsätta vidareutveckla de två flerbostadshusen i trä och rita ca 90 lägenheter från 32m2 till 110m2 på Johanneberg vid Chalmers i Göteborg. HSB

image

Jonas Carlson tillsammans med Björn Gross tar över masterkursen Housing Inventions på Chalmers Arkitektur
Nytt fokus är trä
Chalmers
Februari 2017

image

Studenterna intar
Temporära Arkitekturskolan Chalmers
Augusti 2016

image

Arkitekten skriver om Chalmers temporära arkitektskola
Juli 2016

Den temporära arkitekturskolan publiceras i arkitekten under rubriken "Salar som håller ställningarna."